FB© is ROCK: Természetesen mindannyian régen
renton blogja

csütörtök, augusztus 09, 2007

Természetesen mindannyian régen

túl vagyunk már azon, hogy magyar filmek minőségén fennakadjunk, de sajnos újra és újra jön valami, ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Nyilván nem szabad előre ítélni, ebből az ötven másodpercből, de beszélni lehet róla.
Nem emberek. Ez nem mosóporreklám, és nem is Minimax matiné bölcsiseknek. Ez az új, 1,4 milliárd forintból készült magyar animációs film. A címe Kis Vuk, a rendezőt pedig Gát Györgynek (Familia KFT, Angyalbőrben, Linda) hívják. Nem maradtam higgadt a megtekintése után, de aztán persze azt mondtam, ezért nem érdemes felhúzni magam. Egészen addig, míg rá nem akadtam ezekre az interjúrészletekre: (index)

- Kaphatunk képet a filmből?
- Nem.
- Még nincs olyan állapotban a film, hogy képet tudjon küldeni?
- Nincs - vágja rá, majd hozzáteszi: Dehogynincs

és

- Csináltak már vezérhangfelvételt, akkor biztos tudja, hogy kik a szinkronhangok?
- Nem tudom.
- Akkor mit mikor csinálnak?
- Nem tudom.

Később azért elárulja, hogy 2007 húsvét előtt egy héttel befejezendő film gyártása "egy hónap múlva kezdődik". Nem részletezné nekünk a gyártást fázisonként?, kérjük. Mire ő: "nem".

A kivitelezéssel kapcsolatban elmondja, hogy az új Vuk "3d-s lesz". - Igen?, kérdezzük. - És csak a munkafolyamatban használják a 3d-t vagy a végeredmény is 3d-s lesz, mint az amerikai rajzfilmeknél?
- Úgy csináljuk, mint az amerikaiak, franciák, németek. Maga biztos nem ért hozzá. 3d-s lesz az egész.
Végül azért találunk még egy témát, amiről szívesen beszél az Indexnek: "Először a tizenhárom részes televíziós verzió készül, ennek a története ugyanaz, mit az egészestés rajzfilmé, csak kicsit más. A régi Vuknál is volt tévéverzió. A sorozatot többek között a Duna tv-n fogják levetíteni 2007 karácsonyától".

feketeország

1 megjegyzés:

(ary)komate írta...

:/
Vukk VS. Teletubies
Vukk magyarhangja is béna. És ezek az undortóan nagy szemek.... (><) váááá