FB© is ROCK: Karácsonyi felemás élmények
renton blogja

hétfő, december 24, 2007

Karácsonyi felemás élmények

A rossz:
Invázió (2007)
Jack Finney testrablós regényének sokadik feldolgozása Oliver Hirschbiegel rendezésében szánalmas kis akciófilmecske, mely feminista hőst csinál az agyonpúderezett (így tényleg nagyon szép) Nicole Kidmanből és harmatgyenge feszültséggel vezet minket végig egy teljesen kiszámítható, érdektelen sztorin. Készülhetett volna 20 évvel ezelőtt is, ez így ebben a formában egy döglött film.

A jó:
Vaskabátok (2007)
A Shaun of the dead készítői egy sokszornézős, sokszornevetős, okos vígjátékot tettek le az asztalra. Imádom az angolok humorát, imádom a fő és epiződszereplők arcait, és imádom a könnyedséget, ami átitatja az egész filmet. Ez az, amit amerikai vígjátékban szinte soha nem látni. Nem tudom, hogy a profizmus, a rutin, vagy egyszerűen a kiváló humorérzék inspirálta a mozit, de ezek azok a karakterek most, 2007-ben, akikkel bármikor szívesen meginnék egy korsó sört. Csak hát egy sör nem sör...

És a csúf:
Arc (1995)
Gyerekfejjel nagyszerű filmnek találtam a világtól elszeparált albínó srác történetét. Adott ez a szegény fiú, aki adottságai révén azt csinál az árammal, amit akar, kívülről tudja az összes könyvet, amit valaha elolvasott, és minden mondata, vagy cselekedete egy csoda. És adott a feltétlenül gonosz és buta világ, tele agyatlan amerikaiakkal, akik nincsenek felkészülve Powder üzenetére. Igen. Mai fejjel már csak egy patetikus Save the Earth himnusznak hangzik. És van még valami, amit gyerekként nem vettem észre. Mary Steenburgen (Vissza a jövőbe III, Philadelphia...) egy idegesítő ripacs. A főszereplő alakításával viszont szerintem semmi baj nincs, tökjó.

Nincsenek megjegyzések: