FB© is ROCK: Az elvarázsolt királyfi
renton blogja

hétfő, január 14, 2008

Az elvarázsolt királyfi

Most épp drámaelemzéseket kellene olvasni, de nem mehetek el a probléma mellet, kicsit magaménak érzem, no nem főleg a királyfi, inkább csak az elvarázsolt miatt... Mondja meg nekem egy valamirevaló néprajzkutató, könyörgöm, miért ábrázolják a királyfit az összes mesében nyitott, fedetlen koronával? Tudniillik fedeltlen (értsd: középen "lyukas") koronát csak a más nemzetektől, vagy királyoktól függő területek királyai viseltek. Ugye senki nem akarja beadni nekem, hogy valamiféle társadalmi konvenciókon alapszik ez az ábrázolás?
Hát nyalom a szemeteket, kedves rajzolók, meg filmrendezők, hogy a kisegér rojtos fülébe képzelitek, hogy a király csak úgy tip-top fél birodalmakat ajándékoz, miközben ebbe más hatalmaknak is beleszólása van? Hol marad a rengeteg papírmunka, a tárgyalások, a harc? Na persze... Lerajzolni könnyű. Viselni már sokkal neccesebb. Baj van ezzel a világgal. Az a baj, hogy túl sok az elvarázsolt királyfi benne, akinek nincs jobb dolga, minthogy blogot írjon.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hát ez felettébb zavarbaejtő!

(ary)komate írta...

Dehogy zavarbaejtő.
Csak evidens.
Valdizni filmek? Ott hogy néz ki a királyfi?
A fél királyságról meg csak annyit, hogy mivel általában a mesék szimbólumrendszerre épülnek, ezért ezt is szimbólumként kell értélkelni, nem pedig olyan vaskos realizmussal, mint ahhogy te próbálod.
EZ CSAK MESE!
vagy mégse?

szilvi írta...

engem jobban zavar, h a királyfi nem a barna, hanem a szőke lányt szereti..

_renton írta...

Mst mndjam azt, hogy az élet nehéz?

Névtelen írta...

Hát az még milyen szomorú, hogy több van királylány, mint királyfi...

_renton írta...

Ezt fejtsd ki, kedves névtelen...