FB© is ROCK: I'm all alone, hol vagy, "Hűha jel"?
renton blogja

szombat, május 03, 2008

I'm all alone, hol vagy, "Hűha jel"?

Akármennyire is plafonig ér a szar, "a SETI kutatások eddigi eredménytelensége azt bizonyítja, hogy 25 fényéven belül nincs Kardasov I, 2500 fényéven belül nincs Kardasov II típusú idegen technikai szupercivilizáció." (Akik a technikai fejlettség olyan szintjére jutottak, hogy nagy távolságokból is észlelhető módon megváltoztatták az őket körülvevő világegyetem struktúráját, vagy mit.)
Volt egy antenna (asszem már kivonták a forgalomból) az "Ohio állami Egyetem Rádió Obszervatóriumában ''Big Ear'', vagyis Nagy Fül néven.
1977-ben e program keretében észlelték az eddigi legígéretesebb rádiójelet. Ez volt a híres WOW jel, amely keskeny sávban, nagy intenzitással jelentkezett rövid idore, de amelyet, többszöri próbálkozás ellenére, soha nem sikerült még egyszer megtalálni."
"Első meghökkenésében, hogy a jel mennyire hasonlít a földönkívül civilizációktól várt rádiójelek mintázatára, Dr. Jerry R. Ehman a kinyomtatott jelsorozat mellé széljegyzetként az angol „Wow!” (Hűha!) felkiáltást írta, ezért a jel a későbbiekben „Wow! signal” (Hűha! jel) néven vált ismertté." 72 másodpercig tartott.
Ebben a pillanatban is az Anna Kareninát kellene olvasnom...

Nincsenek megjegyzések: