FB© is ROCK: Nekem nincs kedvem, de
renton blogja

szombat, június 28, 2008

Nekem nincs kedvem, de

hogy ne maradjatok blog nélkül megkértem a passzív blogger K. Dánielt, kommentelje az elmúlt napokban velem történt eseményeket.

Noshátugyebárkéremszépen. Kezdjük is mindjárt egy roppant jelentős eseménnyel: Az esemény. Ferci múlt vasárnap abban a megtiszteltetésben részesült, hogy két kedvenc filmbuzi barátjával tekinthette meg M. Night "Hatodik érzék" Shyamalan legújabb katasztrofális katasztrófafilmjét, amely hármójuk részéről egyöntetű fogadtatásban részesült - erről bővebben hamarosan felkerül egy cikk a mozisblog.blogspot.com-ra.
Hétfőn Fercit a mindannyiunk által forró szeszmámoros éjszakák emlékétől fűtve imádott, és néhányszor talán már le is hányt Gesztenyés Sörkert felé menet megtámadta egy befüvezett rasztahajú háborús veterán. Legnagyobb meglepetésére és egyben szerencséjére azonban hamar segítségére sietett a keleti harcművészetekben is jártas kollégája, Daisetsu Kaminaga, aki a Daru és Egyéb Emelőgépek nevezetű híres kung-fu technika legalattomosabb fogásainak alkalmazásával ártalmatlanította az alkalmatlankodót. A férfi könnyebb sérüléseket szerzett, kerekes székét pedig Ferenc és kollégái már másnap összeszerelték, és visszajuttatták tulajdonosához.
A keddi nap viszonylag eseménytelenül telt, leszámítva egy apró incidenst egy állatkerti bennlakóval, aki megunva az őt a gondozók által ért sorozatos atrocitásokat, megszökött, és bevette magát Ferci és Danci pezsgő kéjlakának kertjébe. A leventusz koszikusz, ismertebb nevén Szilasi Düddő, az ablakrács formájában felismervén lakhelyéül szolgáló ketrece és az albérlet közti hasonlóságokat gumicukrot és ásványvizet kunyerált a benn tartózkodó O. Sára fiatalkorútól, aki félelmében készségesen teljesítette előbbi kívánságokat. Később a vadállat a házba is bejutott, és orvul végignézett egy John Travolta főszereplésével készült komédiát, majd meghatottan távozott.
Szerdán Ferenc elérkezett a hét csúcspontját jelentő házibulihoz, L. Dóra gyanútlan magyar-színháztörténet szakos hallgató lakótelepi albérletébe. E helyen különféle hajmeresztő cselekedetekkel sokkolta az ott tartózkodó, mit sem sejtő fiatalokat. Ezek közé tartozik angyalkeresési kísérlete, amikor is az emo stílusirányzat követéséből fakadó eltúlzott érzelmi indíttatásból felmászott a négyemeletes épület tetejére, és a vihar egyre közelgő fenyegetésére fittyet hányva perceken keresztül az eget kémlelte elszántan. Később egy nyalókát szopogató végzős gimnazista leányzóra olyan romboló hatású tekintetet vetett, hogy amaz kénytelen volt az est hátralevő részében magyarul beszélni ijedtében. Ezzel párhuzamosan Ferenc lakótársa még a megelőző tetőremászás gondolatától sújtva annyira magába roskadt, hogy egész éjjel eltekintett az alkoholfogyasztástól. A parti további résztvevőit szintén érzékenyen érintette Ferenc jelenléte, ennél fogva mindannyian az erkélyre tódultak, és rettegéstől eltorzult arccal követelték Ferenc távozását. Hősünk megelégelve a nyivákolást végül eleget tett az egyre erélyesebb kérésnek, előbb azonban kinyilvánította abbéli meggyőződését, hogy társai valamennyien "sirámoló gecik" és hogy "egy vénasszony már komoly röhögőgörcsöt kapna azon, hogy" ők "mennyit szenvednek".
A hét további részében Ferenc a város különböző pontjain tűnt fel, feltehetőleg valamilyen tudatmódosító szer hatása alá kerülve, rózsaszín Cadillacban, arámiai kéjhölgyek társaságában, akikről az utcán véletlenszerűen megkérdezett szemtanúk véleménye egybehangzóan a következő: "ripityom".

K. Dániel tudósított, Ferenc blogja, Veszprém.

Köszi szépen.

4 megjegyzés:

Turul86 írta...

:)
Ilyet máskor is!!!:)

(ary)komate írta...

esszé-p volt.
... mint egy rózsaszín szivacscukorka.

lev írta...

-húbazdmeg, szegény gyerek!

kÀ0s2 kapitàny írta...

énirigylem;