FB© is ROCK: Az utóbbi napok
renton blogja

hétfő, július 07, 2008

Az utóbbi napok

pezsgése, a heves viták a színházról, az előadások, Kazincbarcika szocreál bája, aktuális (természetesen első látásra generálódott) szerelmeim tekintete teljesen lefárasztottak. Nagyon tanulságos volt egyébként ez a nemzetközi fesztivál. A színház Magyarországon sokszor olyan téma színházi közegben is, mint a politika egy kocsmában. Innentől kezdve, hogy az álláspontomat nemcsak befogadni, hanem elfogadni is képtelenek bizonyos emberek, elég lehangoló tud lenni. A litvánok nem lehangolóak. A koreaiak sem lehangolóak. A cseh színészek meg egyenesen imádni valóak. De őszintén szólva akkora faszaladárokkal is összefújt a szél, hogy az ember csak áll tőlük tátott szájjal és azt kérdezi magában, "itt mindenki hülye?". Menjek Kanadába bébiszitternek, hogy boldog legyek?
Ascher nem hülye. Ascher színház elleni merényletnek élte meg az előadásunkat, ami azért jó, mert megkaptuk az első szélsőségesen negatív kritikát. Aminek alapja is van, de inkább csak háttere, így komolyan venni nem szabad. Schilling mást fog mondani.
Ezek a sűrű napok sem segítettek az alkotói válságomon, ami nem akar elmúlni hónapok óta. Így nehéz szöveget dramatizálni, novellát csiszolni, meg egyáltalán még blogot írni is. Ja, egyébként a blogírást folytatom, de az biztos, hogy igyekszem intelligensebb blogot csinálni az eddiginél, sokkal intelligensebbet. Ez a kinyílás időszaka, az el és befogadás időszaka, a tevés időszaka, és nem hiszem, hogy csak lefele kanyarodnak a grafikonok. Előbb vagy utóbb mostmár valami gyümölcs is lesz, és itt gondolhattok bármire, amit az ember gyümölcsnek szokott nevezni. Ezt remélem.

5 megjegyzés:

írta...

Tevés időszaka? Itt egyeztetési problémák léptek fel. Emellett pedig szeretem a tevéket, de a pingvinek jóval szimpatikusabbak. Szerintem maradj szélsőséges, és támogasd a sarkokat (fasozmtudja melyiken laknak a pingvinek)!

kÀ0s2 kapitàny írta...

asszem itt is, ott is.
De lehet, hogy csak ott. Délen.
Válsággal nem vagy egyedül Ferim. Ha szabad ilyet mondanom.

kÀ0s2 kapitàny írta...

jah. És az új fejléc képet fasza. Nagyon!!!
Persze nem tettél még oda szart.

(ary)komate írta...

igen, a Szar valóban jó ötlet lenne. le merném fogadni, hogy megfogta a mi Ferink képzeletét.
nekem is bejön az új fejléc. csak másodjára fedeztem fel (mert csak átsuhantam felette), hogy Veszprém utcája van a háttérben.
a bejegyzéshez szólván pedig...
ez a nyár (is) azt hiszem, hogy a szellemi fejlődés időszaka. a nagy dolgokra ráeszmélés, illetve a saját fejhez kapás ideje, és az elgondolkodásé.
az hogy lefikázott titeket Asher, az számomra igen is sokat jelent. ez egy nagy pofon azt hiszem, amire szükségetek volt. ezt a pofont kissé magaménak is ézrem, lévén, hogy én is olyan minőségű munkákban veszek részt, mint jómagad. ez bennem elsősorban azt az erőt mozgatja meg, hogy a negatív kritikák ellenére még intenzívebben elszakítsam magam az átlagvéleménytől, és hogy még inkább odategyem magam, illetve azt, ami kijön belőlem, mind színházi, mind irodalmi téren. én azért is magamat fogom adni, miközben változok a korábban említett szellemi fejlődéssel párhuzamosan.
én is folytatom a blogírást. de azt hiszem, hogy a blog mint olyan mindíg megmarad a személyes, napló szerű jellegénél. a blog hangulata, és jóízű stílusa szerintem elengedhetetlenül a szabadságra épül, és arra is, hogy ökörségeket írjak le, akkor is ha az ökörségek mögött komoly, vagy legalábbis megalapozott irodalmi (vagy akármilyen) gondolatok vannak.
ennyit akartam. köszönöm.
:)
mindnyájatoknak szép nyarat kívánok.

_renton írta...

Máté, annyi ponton volnék kénytelen támadni a kommentedet, hogy inkább itt nem reagálok semmit. De élőszóban majd dumálhatunk minderről.