FB© is ROCK: Azt el tudom
renton blogja

hétfő, szeptember 28, 2009

Azt el tudom

fogadni, hogy idő előtt vége lett, de az okok elfogadhatatlanok. Legtöbbünkben végre kialakult egy pusztán szakmai nézőpont a színházról, és nem hittem volna, hogy valaha személyes problémák fognak az eddigi legjobb előadásunk útjába kerülni. Ezek az érvek (ez van velem, meg az van velem, ilyen a magánéletem, meg olyan) számomra értelmezhetetlenek, és nem vagyok hajlandó elfogadni őket. Elintéződhet a dolog konfliktus nélkül, ahogy el is intéződött, de sajnálom, hogy végig kellett hallgatnom a hisztit, és még csak vissza se szólhattam, hogy ne maradjon az a rossz szájíz. Mindegy, részemről nem marad, a Mester és Margaritától szuperjó élményeket kaptunk és a nevet, a Teleszteriont végre országszerte többszáz emberrel ismertettük meg.
Éjjel még vissza kellett mennem a Bécsybe, koromsötétben botorkáltam a díszletek között, amik utoljára voltak centire beállítva, hogy indulhasson az első kép. Kedden bontás, előadás nélkül.
Készül a Szélkötő Kalamona, a Babó és Bigyó meg a Zabhegyező. Most ez van.

4 megjegyzés:

margaritha írta...

Az élketben sok minden változik, semmi se a régi. Néha TILOS visszamenni a Pinceodúba. Váltani kell, most más jön, most mást kell csinálnom. Nincs hiszti, ha menni kell hát menni kell. Ilyen az élet. Elviszek egy darabot az úton de már nem akarok a részese lenni. Ezt el kell fogadni. Bennem nincs rossz szájíz csak másképpen látok.

_renton írta...

mint barát, azt mondom, oké

_renton írta...

csak itt nem a változásról, pláne nem a régi dolgok megőrzéséről van szó. A Pinceodút pedig kikérem magamnak.

Amúgy igen. Az élet az ilyen.

Névtelen írta...

Csatlakozom Ferenchez!
A másképpen látás nem azt jelenti, hogy nem kell teljesítenünk kötelezettségeinket.
Most így alakult, nekünk is tanulni kell belőle.
Ugyanakkor tessék már őszintén és reális elgondolások mentén magunkba nézni, és nem külső dolgokra kenni a belső salakot, mert azt meg ÉN kérem ki magamnak.
Az önző világképet így válthatja fel egy másokra is odafigyelő, emberbarát gondolkodás.
A döntés mindamellett elfogadható, de ne tessék esztétizálni a történteket.
Szeretettel: egy hívő...