FB© is ROCK: 2010 legjobb dalai
renton blogja

kedd, december 28, 2010

2010 legjobb dalai

Ahogy tavaly, idén is összegyűjtöttem tíz dalocskát, és úgy érzem, nehéz dolgom volt. A tavalyinál több zenét hallgattam és több bandát ismertem meg, de nagyobb volt a szórás is. Kevesebb tűnt igazán kimagaslónak. Ez a lista azokat a dalokat taralmazza, amelyek elsőként eszembe jutottak. Számomra fontos muzsikák idénről:

10. The Qemists - Bones ft. Kellermensch

Mert úgy tud az év egyik legdögösebb/legpörgősebb dala lenni, hogy közben rohadtul melankólikus. Tessék figyelni a trubadúrteljesítmény mellett az izgalmas dobot, ami hol drum 'n' bassos, hol meg rockos!


9. Robyn - Dancing On My Own

Mert ha vannak még diszkókirálynők, akkor Robyn mindenképpen az! Símogató hangja alá pedig remek zenei alapokat kevernek a precíz északi zenészek. :)


8. Kate Nash - Pickpocket

Mert Kate a legeslegszexuálisabb énekesnő volt számomra idén, és mert nagyon kedves, könnyed lemezzel jelentkezett.


7. Vampire Weekend - Cousins

Mert a Vampire Weekend még mindig nagyon naplementébentáncolós fíling, amit ugyan kevesen szoktunk valóban megtenni, néha azért kell ilyen lemez a lelki egyensúlyhoz. A Cousins pedig azért mert iszonyatosan húúúz!


6. Jónsi - Boy Lilikoi

Mert habár az előző dalhoz hasonlóan ezt is meg lehetett hallgatni már 2009 végén, Jónsi feledhetetlen hangja sok-sok kellemes sétához, buszozáshoz meg főleg élni akaráshoz köthető. Itt is érdemes a ritmusszekcióra figyelni! :)


5. Ok Go - This to Shall Pass

Mert az év legvidámabb zenekara az év legvidámabb klipjeit szállította, és mert ezek a popdalok sokszor derítettek jókedvre, legtöbbször talán az alábbi.


4. The National - Bloodbuzz Ohio

Mert a Nationalnak hála esős időben, melankólikusan, keserédesen is lehetett Gesztibe menni netezni. És mert még mindig nem untam meg a "Joy Division hangzást". :)


3. ceo - White Magic

Mert illik odafigyelni minden kis hangfoszlányra ami itten föltűnik, mert garantáltan több kincset rejteget a ceo, mint amennyi elsőre látszik belőle. Nagyszerű váltások, változatos, expresszív dalocskák, például ez is itten:


2. Owen Pallett - The Great Elsewhere

Mert ilyen egy zseni. Kicsit őrült, kicsit furcsa, kicsit művész. De a harmadik hallgatás után rájössz, hogy valami nagyon fontosat akar mutatni. És ha engeded, nagyon jól fogsz járni. Ajánlott élőben is meghallgatni, kicsit nyitva marad a száj.


1. Tunng - Hustle

Mert az év legkellemesebb dala. Mert erre a legjobb hátradőlve plafont bámulni. Mert valamiért olyan igazi. Állítólag ez az electro-country :D.

Nincsenek megjegyzések: